Omleto vyniotinis su kreminiu sūriu ir žalumynais
Ingredientai: Kiaušiniai - 6 vienetai, Majonezas - 150 gramų, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Kietasis sūris - 150 gramų, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus (skardai patepti) - 1 valgomasis šaukštas, Kreminis, tepamas sūris - 200 gramų, Česnakas - 3 .
Į indą įmuškite kiaušinius, sudėkite majonezą, miltus ir išplakite. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į plakinį, pagardinkite druska, pipirais. Gerai perplakite. Skardą išklokite kepimo popieriumi, jį šiek tiek patepkite aliejumi. Supilkite kiaušinių plakinį. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Paruoškite įdarą. Kreminį sūrį gerai išmaišykite su spaustuku perspaustu ar smulkiai sukapotu česnaku, smulkiai sukapotais žalumynais, pagardinkite druska, pipirais. Omletui truputį atvėsus į patepkite jį kreminiu sūriu, susukite, atsargiai nuimdami kepimo popierių. Vyniotinį apsukite maistine plėvele ir valandai padėkite į šaldytuvą. Vėliau vyniotinį supjaustykite porcijomis ir patiekite. Įdarui skirtą kreminį sūrį galima maišyti ne tik su žalumynais, bet ir su pakepintais špinatais, lašiša ar kumpiu.