Omleto vyniotinis su kreminiu sūriu ir žalumynais

Ingredientai: Kiaušiniai - 6 vienetai, Majonezas - 150 gramų, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Kietasis sūris - 150 gramų, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus (skardai patepti) - 1 valgomasis šaukštas, Kreminis, tepamas sūris - 200 gramų, Česnakas - 3 .

Į indą įmuškite kiaušinius, sudėkite majonezą, miltus ir išplakite. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į plakinį, pagardinkite druska, pipirais. Gerai perplakite. Skardą išklokite kepimo popieriumi, jį šiek tiek patepkite aliejumi. Supilkite kiaušinių plakinį. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Paruoškite įdarą. Kreminį sūrį gerai išmaišykite su spaustuku perspaustu ar smulkiai sukapotu česnaku, smulkiai sukapotais žalumynais, pagardinkite druska, pipirais. Omletui truputį atvėsus į patepkite jį kreminiu sūriu, susukite, atsargiai nuimdami kepimo popierių. Vyniotinį apsukite maistine plėvele ir valandai padėkite į šaldytuvą. Vėliau vyniotinį supjaustykite porcijomis ir patiekite. Įdarui skirtą kreminį sūrį galima maišyti ne tik su žalumynais, bet ir su pakepintais špinatais, lašiša ar kumpiu.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.