Orkaitėje kepti kotletai su žalumynais

Ingredientai: Faršas - 1 kilogramas, Kiaušiniai - 3 vienetai, Svogūnai - 3 vienetai, Batonas - 5 riekės, Garstyčios - 2 valgomieji šaukštai, Žalumynai (įvairūs) - 1 pundelis, Pienas arba vanduo - 6 valgomieji šaukštai, Druska, pipirai, kiti mėgiami priesk.

Batoną užmerkite šlakelyje pieno ar vandens. Tuomet šiek tiek nuspauskite skystį. Įmaišykite į faršą. Svogūnus labai labai smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite ir taip pat įmaišykite į faršą. Įmuškite kiaušinius, dėkite garstyčių, smulkiai sukapotų petražolių, druskos ir pipirų. Suformuokite nedidelius kotletukus. Sudėkite ant aliejumi pateptos ar kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., tuomet kotletus apverskite ir kepkite dar 10-15 min. Orkaitėje keptus kotletus galite tiekti iškart arba užpilkite mėgiamu padažu ir dar 10-15 min. patroškinkite padaže.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!