Orkaitėje keptos krevetės su česnaku

Itin greitai ir paprastai paruošiamos, tačiau labai skanios krevetės. Jas galite patiekti kaip užkandį su šviesia duona arba naudoti kituose patiekaluose, pavyzdžiui, salotose, suktinukuose ir kt.
Jums reikės:
- 500 g krevečių (šviežių arba šaldytų ir atitirpintų, tinka tiek žalios, tiek virtos);
- 3-4 skiltelių česnako;
- 3 šaukštų aliejaus;
- 1 šaikšto sviesto;
- 0,5 citrinos;
- pagal skonį druskos, pipirų, čili dribsnių (nebūtina);
- kelių šakelių šviežių petražolių.
Gaminimas:
- Šiuo būdu galima ruošti įvairias krevetes: tiek šviežias, tiek apvirtas, tiek nuluptas, tiek ir su kiautais. Jeigu krevetės šaldytos, jas reikia atšildyti.
- Krevetes nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su aliejumi, pusės citrinos sultimis, pridėkite smulkintą česnaką, druską ir prieskonius.
- Krevetes sumaišykite su šiuo marinatu ir palikite 15 min.
- Krevetes sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar kepimo formos.
- Krevetes kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija.
- Jeigu krevetės virtos, jas pakaks tik lengvai apskrudinti ir pašildyti, tad kepkite 4-5 min. Jeigu jos žalios, kepkite ilgiau - 8-10 min. iki kol jos taps rausvos ir lengvai apskrus.
- Iškeptas krevetes apibarstykite šviežiomis, smulkiai sukapotomis petražolėmis ir patiekite.