Sūrio padažas makaronams

Sūrio padažas makaronams sasazawa | Shutterstock.com

Labai paprastai paruošiamas sūrio padažas makaronams. Jam galite naudoti įvairius sūrius arba jų mišinius ir kaskart išgausite vis kitą skonį. Su padažu sumaišytus virtus makaronus arba plonai pjaustytas bulves taip pat galite užkepti orkaitėje, tuomet pavyks makaronų apkepas su traškia sūrio plutele. Sūrio padažas tiks ne tik prie makaronų, bet ir prie ryžių, jo galima įdėti į bulvių košę. 

Jums reikės:

  • 50 g sviesto;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 250 ml riebaus pieno;
  • 100 g sūrio;
  • pagal skonį druskos, pipirų. 

Gaminimas:

  1. Ištirpinkite sviestą ir keptuvėje sumaišykite su miltais. 
  2. Maišydami supilkite pieną, užvirkite ir pamaišant virkite, kol masė pradės tirštėti. 
  3. Suberkite smulkiai tarkuotą sūrį, paskaninkite druska, pipirais ir išmaišykite. 
  4. Padažą sumaišykite su virtais makaronais. Porą minučių viską pašildykite.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.