Tradiciniai skaniausieji skryliai
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-10-30
Chatham172 | Shutterstock.com
Skryliai - labai paprastas, tačiau sotus ir daugeliui vaikystę primenantis patiekalas. Nors skrylių skonis gan blankus, tačiau juos galima patiekti su įvairiais priedais: sviestu, spirgučiais, grietine, kopūstais ar cukrumi, aguonomis, uogiene.
Skryliams Jums reikės:
- 300 g kvietinių miltų;
- 1 kiaušinio;
- 100 ml vandens (arba pieno);
- žiupsnelio druskos.
Skrylių gaminimas:
- Miltus suberkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens (iš pradžių geriau pilti kiek mažiau).
- Minkykite, kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Jeigu reikia, minkymo metu pilkite dar šiek tiek vandens.
- Suformuokite tešlos rutulį, jį uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu ir atidėkite „pailsėti“ 20-30 min.
- Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną tešlos lakštą ir jį supjaustykite kvadratėliais.
- Dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite iki kol suminkštės, apie 7-10 min. (virimo laikas priklauso nuo skrylių plonumo).
- Nukoškite ir patiekite su padažu.





