Pagerintas varškės apkepas

Ingredientai: Morkos - 1 vienetas, Varškė - 600 gramai, Aguonos - 200 gramai, Cukrus - 5 valgomieji šaukštai, Miltai - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Kiaušiniai - 4 vienetai.

Sutarkuoлшеу morką ir sumaišykite su varške, miltais, cukrumi ir kiaušiniais. Padalinkite masę į dvi nelygias dalis. Mažesnę iš jų sumaišykite su aguonomis. Ištepkite formą riebalais, supilkite dalį be aguonų, tada - su aguonomis, ir galiausiai - likusią masę. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.