Paplotėliai su sūriu
Ingredientai: Kefyras - 250 mililitrai, Miltai - 300 gramai, Druska - 0.5 arbatinio šaukštelio, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Sūris - 1 valgomasis šaukštas, Sūris - 5 saujelės.
Kefyrą, druską, cukrų ir sodą gerai išmaišykite. Tuomet įmaišykite tarkuotą sūrį ir įsijokite miltus. Suminkykite tešlą. Ji turi gautis minkšta, švelnios tekstūros. Įdarui skirtą sūrį sutarkuokite. Tešlą padalinkite į 10 dalių. Suformuokite rutuliukus, iškočiokite, į centrą berkite sūrio, uždėkite antrą paplotį ir gerai užspauskite visus kraštus (jeigu nelimpa, tai šiek tiek sudrėkinkite vandeniu). Suformuotą paplotėlį atsargiai pakočiokite, kad forma būtų dailesnė, o susijungimas gerai susispaustų. Papločius kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol dailiai apskrus. Įdarui galima naudoti įvairius sūrius arba jų mišinius. Taip pat tinka varškė su česnakais ir žalumynais, bulvių košė su žalumynais ir skrudintos šoninės gabaliukais. Tai puikus užkandis ar priedas prie lengvos sriubos, sultinio.