Paprastas šokoladinis pyragas

Ingredientai: Miltai - 2 stiklinės, Cukrus - 2 stiklinės, Kakava - 6 valgomieji šaukštai, Soda - 2 arbatiniai šaukšteliai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Kiaušiniai - 2 vienetai, Aliejus - 1 stiklinė, Grietinė - 1 stiklin.

Dideliame inde sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą, žiupsnį druskos. Tuomet supilkite šiek tiek paplaktus kiaušinius, aliejų ir grietinę. Permaišykite. Pilkite karšto vandens iki kol masė bus vientisa (gali būti, kad visos stiklinės nereikės, tai priklauso nuo miltų, kiaušinių dydžio ir t.t.), ji turi priminti tirštą grietinę. Tešlą pilkite į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., iki kol įkišus dantų krapštuką prie jo nebelimpa tešla. Atvėsinkite. Plokštainį būtų puiku glazūruoti tirpintu šokoladu arba pabarstyti cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.