Paprasti morengai
Ingredientai: Šalti kiaušinių baltymai - 4 vienetai, Cukrus - 1 stiklinė.
Kiaušinių baltymus plakite iki purių putų, tuomet palaipsniui, vis plakant suberkite cukrų. Plakite iki kol masė bus standi, pakėlus mikserį nusitęs standžios, formą laikančios adatėlės, o pavertus indą masė beveik nesujudės. Morengus suformuokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Morengus statykite į šaltą orkaitę, tik tuomet ją įjunkite, nustatykite 100-110C laipsnių temperatūrą ir morengus džiovinkite 1 - 1,5 valandos (priklauso nuo jų dydžio). Džiovinimo metu jokiu būdu nevarstykite orkaitės durelių! Paruoštus morengus galima aplieti šokoladu. Labai skanūs morengai, kuriuos galima tiek valgyti vienus, tiek ir naudoti tortų gamyboje ar puošyboje.