Patys skaniausi grietiniečiai
Timolina | Shutterstock.com
Burnoje tirpstantis grietinietis ir puodelis garuojančios kavos ar arbatos... Tikra svajonė! Kviečiame išsikepti gardžiausių ir tikrai nesudėtingai paruošiamų grietiniečių, kurie patiks ir dideliems, ir mažiems.
10 didelių grietiniečių Jums reikės:
Tešlai:
- 300 g miltų;
- 100 g grietinės;
- 100 g sviesto;
- 100 g cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 100 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 1 šaukšto miltų;
- 3 šaukštų cukraus;
- 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus.
Aptepimui:
- 1 kiaušinio.
Patarimas: Iškepusius ir kiek pravėsusius grietiniečius galima apibarstyti cukraus pudra.
Gaminimas:
- Paruoškite įdarą. Varškę labai gerai pertrinkite (galite naudoti kreminę varškytę pyragams, tuomet cukraus gali ir nereikėti, pagal skonį). Įmuškite kiaušinį, berkite paprastą ir vanilinį cukrų išmaišykite, įmaišykite miltus.
- Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo, tuomet įmuškite kiaušinį, perplakite.
- Po šaukštą, kaskart gerai permaišant dėkite grietinę.
- Miltus persijokite su kepimo milteliais ir suberkite sviesto ir grietinės masę.
- Greitai išmaišykite, perminkykite, tačiau nepersistenkite, kitaip tešla bus kieta.
- Formuokite ir kepkite grietiniečius. Tešlą iškočiokite į maždaug 0,5 cm lakštą, išspauskite 10 cm skersmens apskritimus. Ant vienos apskritimo pusės uždėkite įdaro ir uždenkite antra puse, bet stipriai nesuspauskite.
- Išplakite kiaušinį ir juo patepkite suformuotus grietiniečius.
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. iki kol gražiai pagels.