Persikinis sūrio tortas
Ingredientai: Paprasti sausainiai - 200 gramai, Sviestas - 100 gramai, Konservuoti persikai - 400 gramai, Grietinė (natūralus jogurtas) - 200 gramai, Kreminė varškė (ricotta) - 100 gramai, Cukrus - 50 gramai, Želatina - 10 gramai.
Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su trupiniais. Šia mase išklokite kepimo formą. Želatiną užpilkite 100 ml drungno vandens ir palikite išbrinkti. Želatinai išbrinkus ją sumaišykite su cukrumi ir vis maišant kaitinkite iki kol ištirps cukrus. Persikus pertrinkite maisto smulkintuvu, sumaišykite su grietine (arba natūraliu jogurtu), želatinos ir cukraus mase. Sukrėskite kreminę varškę ir labai gerai permaišykite. Persikinės varškės masę kraukite ant sausainių pagrindo. Dėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms. Paruoštą pyragą galima puošti persikų gabaliukais, plakta grietinėle, mėtų lapeliais.