Pikantiški glazūruoti šonkauliukai
Ingredientai: Kiaulienos šonkauliai - 1.5 kilogramo, Svogūnai - 2 vienetai, Česnakai - 2 skiltelės, Medus - 2 valgomieji šaukštai, Sojos padažo - 4 valgomieji šaukštai, Pomidorų pastos - 2 valgomieji šaukštai, Imbieras - 1 arbatinis šaukštelis, Druska, Pip.
Šonkaulius (jeigu turite ištisinę juostą) supjaustykite porcijomis po 3-4 šonkaulius. Gerau apiplaukite ir palikite apdžiūti. Prikaistuvyje ar keptuvėje (labai svarbu, kad indas būtų nesvylantis, nes padažas linkęs svilti) sumaišykite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, tarkuotą imbierą, medų (pašildykite jį mikrobangų krosnelėje ar karšto vandens vonelėje, jeigu medus labai kietas), sojos padažą, pomidorų pastą, berkite druskos, pipirų, galima įberti čili, jeigu patinka aštriai. Padažą užvirinkite ir ant nedidelės ugnies kaitinkite iki kol svogūnai suminkštės. Paruoštą padažą truputį atvėsinkite ir sutrinkite maisto smulkintuvu arba per sietelį. Padažu gerai ištrinkite šonkaulius ir palikite juos 1-2 valandas marinuotis. Tam sunaudokite tik nedidelę dalį padažo, likusio padažo reikės šonkauliukų glazūravimui. Marinuotus šonkaulius dėkite ant kepimo popieriumi užklotos skardos ir kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje 1-1,5 val. Periodiškai šonkaulius ištraukite, apverskite, iš visų pusių aptepkite pasiliktu padažu, jo nepadauginkite, nes gali imti degti. Jeigu šonkauliai labai svyla, tai juos pridenkite folijos lakštu. Po šonkaulių marinavimo ir glazūravimo dar turėtų likti padažo. Jį vėl truputį pakaitinkite ir patiekti keptus šonkaulius su karštu padažu. Tiekiant šonkaulius galite supjaustyti po vieną. Labai gardūs ir kvapnūs šonkauliukai, kurie patiks ryškaus skonio mėgėjams! Skanūs tiek ruošti orkaitėje, tiek ir kepti virš žarijų.