Plikyti sausainiai

Ingredientai: Miltai - 340 gramai, Sviestas - 150 gramai, Cukrus - 260 gramai, Kiaušiniai - 6 vienetai, Pienas - 700 mililitrai.

Pieną ir sviestą užvirinkite, tuomet suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Į tešlą suberkite cukrų. Leiskite tešlai šiek tiek atvėsti, įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol tešla bus vientisa. Supilkite tešlą į konditerinį maišelį ir išspauskite pageidaujamos formos sausainiukus. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laispnių, maždaug 15 – 20 min.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.