Prancūziška mėsytė

Ingredientai: Kiauliena - 1 kilogramas, Svogūnai - 4 vienetai, Pomidorai - 3 vienetai, Bulvės - 4 vienetai, Sūris - 200 gramai, Majonezas - 200 gramai.

Mėsą supjaustykite gabaliukais, gerai pamuškite, kad išeitų kepsneliai, pabarstykite druska, išdėliokite riebalais išteptoje skardoje, palikdami tarpus. Ant viršaus sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, patepkite majonezu, sudėkite pomidorų riekeles, paskaninkita pipirais. Apibarstykite puse tarkuoto sūrio. Bulves nuskuskite, supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite ant skardos į likusius tarpus. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1,5 valandos. Iki kepimo pabaigos likus 20 minučių, bulves ir mėsytę pabarstykite likusiu sūriu, baikite kepti.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.