Prancūziška mėsytė

Ingredientai: Kiauliena - 1 kilogramas, Svogūnai - 4 vienetai, Pomidorai - 3 vienetai, Bulvės - 4 vienetai, Sūris - 200 gramai, Majonezas - 200 gramai.

Mėsą supjaustykite gabaliukais, gerai pamuškite, kad išeitų kepsneliai, pabarstykite druska, išdėliokite riebalais išteptoje skardoje, palikdami tarpus. Ant viršaus sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, patepkite majonezu, sudėkite pomidorų riekeles, paskaninkita pipirais. Apibarstykite puse tarkuoto sūrio. Bulves nuskuskite, supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite ant skardos į likusius tarpus. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1,5 valandos. Iki kepimo pabaigos likus 20 minučių, bulves ir mėsytę pabarstykite likusiu sūriu, baikite kepti.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.