Prancūziška mėsytė
Ingredientai: Kiauliena - 1 kilogramas, Svogūnai - 4 vienetai, Pomidorai - 3 vienetai, Bulvės - 4 vienetai, Sūris - 200 gramai, Majonezas - 200 gramai.
Mėsą supjaustykite gabaliukais, gerai pamuškite, kad išeitų kepsneliai, pabarstykite druska, išdėliokite riebalais išteptoje skardoje, palikdami tarpus. Ant viršaus sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, patepkite majonezu, sudėkite pomidorų riekeles, paskaninkita pipirais. Apibarstykite puse tarkuoto sūrio. Bulves nuskuskite, supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite ant skardos į likusius tarpus. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1,5 valandos. Iki kepimo pabaigos likus 20 minučių, bulves ir mėsytę pabarstykite likusiu sūriu, baikite kepti.