Japoniški pūkiniai blynai - patys puriausi

Japoniški pūkiniai blynai Edgunn | Shutterstock.com

Šie itin purūs japoniški blynai primena ne įprastus blynus, o pūkinius biskvito debesėlius. 

Jums reikės:

  • 80 g miltų;
  • 120 ml pieno;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • kelių lašų vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelio druskos;
  • šlakelio aliejaus kepimui. 

Gaminimas:

  1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  2. Trynius išplakite su cukrumi iki kol mišinys taps šviesus ir purus. 
  3. Įpilkite pieną, vanilės ekstraktą ir išmaišykite. 
  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska ir įsijokite į skystą mišinį. Užmaišykite vienalytę tešlą. 
  5. Baltymus išplakite iki standžių putų.
  6. Baltymus atsargiai, po truputį įmaišykite į tešlą. Neplakite ir ilgai nemaišykite, kad baltymai nesukristų. 
  7. Įkaitinkite aliejumi pateptą keptuvę ir šaukštu suformuokite aukštus blynelius. Galite naudoti metalinius žiedus, padėsiančius išlaikyti gražią formą ir vienodą blynų dydį. 
  8. Uždenkite keptuvę dangčiu ir blynelius kepkite ant nedidelės ugnies 4-5 minutes. Po to atsargiai apverskite ir kepkite dar 4-5 minutes, kol blynai taps auksinės spalvos.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.