Japoniški pūkiniai blynai - patys puriausi
Edgunn | Shutterstock.com
Šie itin purūs japoniški blynai primena ne įprastus blynus, o pūkinius biskvito debesėlius.
Jums reikės:
- 80 g miltų;
- 120 ml pieno;
- 2 didelių kiaušinių;
- 2 šaukštų cukraus;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- kelių lašų vanilės ekstrakto;
- žiupsnelio druskos;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
- Trynius išplakite su cukrumi iki kol mišinys taps šviesus ir purus.
- Įpilkite pieną, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska ir įsijokite į skystą mišinį. Užmaišykite vienalytę tešlą.
- Baltymus išplakite iki standžių putų.
- Baltymus atsargiai, po truputį įmaišykite į tešlą. Neplakite ir ilgai nemaišykite, kad baltymai nesukristų.
- Įkaitinkite aliejumi pateptą keptuvę ir šaukštu suformuokite aukštus blynelius. Galite naudoti metalinius žiedus, padėsiančius išlaikyti gražią formą ir vienodą blynų dydį.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir blynelius kepkite ant nedidelės ugnies 4-5 minutes. Po to atsargiai apverskite ir kepkite dar 4-5 minutes, kol blynai taps auksinės spalvos.