Puodynėse kepti baklažanai
Ingredientai: Baklažanai - 5 vienetai, Pievagrybiai - 500 gramai, Svogūnai - 4 vienetai, Grietinė - 1.5 stiklinės, Sūris - 100 gramai.
Baklažanus nuplaukite, supjaustykite riekelėmis ir pabarstykite druska, tada apvoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje. Išimkite į lėkštę. Svogūną nulupkite, grybus nuplaukite. Supjaustykite, apkepinkite ir išimkite atvėsti. Sluoksniuokite puodynaitėse baklažanus ir grybus su svogūnais taip, kad viršutinis sluoksnis būtų baklažanų. Apipilkite grietine, sumaišyta su 1 šaukštu miltų ir druska. Uždenkite dangteliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių. Atidenkite, abarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite tol, kol jis apskrus.