Purūs kefyro sklindžiai

Purūs kefyro sklindžiai ArtCookStudio | Shutterstock.com

Purius kefyro sklindžius tiekite su grietine, medumi, uogiene ar kondensuotu pienu.

Jums reikės:

  • 2 stiklinių miltų;
  • 2 stiklinių kefyro;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos; 
  • šlakelio aliejaus kepimui. 

Gaminimas:

  1. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi. 
  2. Tuomet supilkite 3/4 kefyro. 
  3. Įsijokite miltus. Išplakite. 
  4. Supilkite likusį kefyrą ir vėl gerai perplakite. 
  5. Galiausiai suberkite kepimo miltelius ir greitai išmaišykite tešlą. 
  6. Tešla iškart pradės truputį putoti, taps puresnė. 
  7. Ilgai maišyti nereikia, svarbu išsaugoti susidariusius oro burbuliukus, kad sklindžiai būtų purūs. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus. Kepkite nedidelius sklindžius iki kol parusvės ir pasipūs.
  8. Sklindžius sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius. 

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.