Purūs kefyro sklindžiai
ArtCookStudio | Shutterstock.com
Purius kefyro sklindžius tiekite su grietine, medumi, uogiene ar kondensuotu pienu.
Jums reikės:
- 2 stiklinių miltų;
- 2 stiklinių kefyro;
- 2 kiaušinių;
- 2 šaukštų cukraus;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi.
- Tuomet supilkite 3/4 kefyro.
- Įsijokite miltus. Išplakite.
- Supilkite likusį kefyrą ir vėl gerai perplakite.
- Galiausiai suberkite kepimo miltelius ir greitai išmaišykite tešlą.
- Tešla iškart pradės truputį putoti, taps puresnė.
- Ilgai maišyti nereikia, svarbu išsaugoti susidariusius oro burbuliukus, kad sklindžiai būtų purūs. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus. Kepkite nedidelius sklindžius iki kol parusvės ir pasipūs.
- Sklindžius sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.