Purūs kefyro sklindžiai

Purūs kefyro sklindžiai ArtCookStudio | Shutterstock.com

Purius kefyro sklindžius tiekite su grietine, medumi, uogiene ar kondensuotu pienu.

Jums reikės:

  • 2 stiklinių miltų;
  • 2 stiklinių kefyro;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos; 
  • šlakelio aliejaus kepimui. 

Gaminimas:

  1. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi. 
  2. Tuomet supilkite 3/4 kefyro. 
  3. Įsijokite miltus. Išplakite. 
  4. Supilkite likusį kefyrą ir vėl gerai perplakite. 
  5. Galiausiai suberkite kepimo miltelius ir greitai išmaišykite tešlą. 
  6. Tešla iškart pradės truputį putoti, taps puresnė. 
  7. Ilgai maišyti nereikia, svarbu išsaugoti susidariusius oro burbuliukus, kad sklindžiai būtų purūs. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus. Kepkite nedidelius sklindžius iki kol parusvės ir pasipūs.
  8. Sklindžius sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius. 

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.