Pyragas su avietėmis
Ingredientai: Miltai - 75 gramai, Šokoladas - 200 gramai, Sviestas - 125 gramai, Rudasis cukrus - 100 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Šaldytos avietės - 100 gramai.
Ištirpinkite karšto vandens vonelėje 100 g šokolado ir 75 g sviesto. Išplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite tirpintą šokoladą, persijotus miltus. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais, supilkite pusę tešlos, išdėliokite avietes, supilkite likusią tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusvalandį, patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė (jis turi būti sausas). Kol pyragas kepa, ištirpinkite likusį sviestą ir šokoladą, apliekite glazūra jau iškepusį pyragą.