Pyragas su graikiniais riešutais

Ingredientai: Sviestas - 100 gramai, Cukrus - 80 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Miltai - 200 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Kapoti graikiniai riešutai - 70 gramai, Šokoladas - 50 gramai.

Sviestą ištirpinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų, tuomet supilti sviestą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir subėrus į sviesto ir kiaušinių masę gerai išmaišyti. Šokoladą sutarkuoti ir suberti su graikiniais riešutais į tešlą. Išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu, tuomet pilti tešlą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.