Pyragas su medumi ir baltuoju šokoladu

Ingredientai: Sviestas - 125 gramai, Laužytas baltasis šokoladas - 250 gramai, Cukrus - 0.5 stiklinės, Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 1 stiklinė, Medus - 0.25 stiklinės.

Įkaitinkie orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite riebalais išteptu kepimo popieriumi taip, kad pyragą galėtumėte išimti pakėlę už kraštų. Ištirpinkite sviestą, sudėkite medų, 150 g šokolado, pusę stiklinės cukraus ir maišykite tol, kol šokoladas ištirps. Įmuškite kiaušinius, įberkite truputį miltų ir užmaišykite tešlą. Supilkite masę į kepimo formą, pabarstykite likusiu šokoladu ir kepkite orkaitėje 35 minutes. Atvėsinkite ir supjaustykite kvadratėliais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.