Pyragas su medumi ir baltuoju šokoladu

Ingredientai: Sviestas - 125 gramai, Laužytas baltasis šokoladas - 250 gramai, Cukrus - 0.5 stiklinės, Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 1 stiklinė, Medus - 0.25 stiklinės.

Įkaitinkie orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite riebalais išteptu kepimo popieriumi taip, kad pyragą galėtumėte išimti pakėlę už kraštų. Ištirpinkite sviestą, sudėkite medų, 150 g šokolado, pusę stiklinės cukraus ir maišykite tol, kol šokoladas ištirps. Įmuškite kiaušinius, įberkite truputį miltų ir užmaišykite tešlą. Supilkite masę į kepimo formą, pabarstykite likusiu šokoladu ir kepkite orkaitėje 35 minutes. Atvėsinkite ir supjaustykite kvadratėliais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.