Pyragas su riešutais
Ingredientai: Graikiniai riešutai - 200 gramai, Migdolai - 200 gramai, Cukrus - 120 gramai, Sviestas - 125 gramai, Kartusis šokoladas - 200 gramai, Kiaušiniai - 6 vienetai.
Susmulkinkite smulkintuvu riešutus ir šokoladą iki vidutinio dydžio trupinėlių. Dalį šokolado galite atidėti atskirai, jei norite įspausti keletą gabalėlių į pyragą. Išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir tryniais, atsargiai įmaišykite riešutų ir šokolado trupinėlius. Baltymus išplakite su druska iki standžių putų, įmaišykite į paruoštą masę. Sudėkite tešlą į riebalais išteptą formą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 35-45 minutes. Patiekite su kava arba arbata.