Pyragas su riešutais

Ingredientai: Graikiniai riešutai - 200 gramai, Migdolai - 200 gramai, Cukrus - 120 gramai, Sviestas - 125 gramai, Kartusis šokoladas - 200 gramai, Kiaušiniai - 6 vienetai.

Susmulkinkite smulkintuvu riešutus ir šokoladą iki vidutinio dydžio trupinėlių. Dalį šokolado galite atidėti atskirai, jei norite įspausti keletą gabalėlių į pyragą. Išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir tryniais, atsargiai įmaišykite riešutų ir šokolado trupinėlius. Baltymus išplakite su druska iki standžių putų, įmaišykite į paruoštą masę. Sudėkite tešlą į riebalais išteptą formą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 35-45 minutes. Patiekite su kava arba arbata.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.