Pyragas su riešutais

Ingredientai: Graikiniai riešutai - 200 gramai, Migdolai - 200 gramai, Cukrus - 120 gramai, Sviestas - 125 gramai, Kartusis šokoladas - 200 gramai, Kiaušiniai - 6 vienetai.

Susmulkinkite smulkintuvu riešutus ir šokoladą iki vidutinio dydžio trupinėlių. Dalį šokolado galite atidėti atskirai, jei norite įspausti keletą gabalėlių į pyragą. Išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir tryniais, atsargiai įmaišykite riešutų ir šokolado trupinėlius. Baltymus išplakite su druska iki standžių putų, įmaišykite į paruoštą masę. Sudėkite tešlą į riebalais išteptą formą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 35-45 minutes. Patiekite su kava arba arbata.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.