Risotto su kalakutiena
Ingredientai: Kalakutiena - 500 gramai, Ryžiai - 250 gramai, Sultinys - 1 litras, Svogūnas - 1 vienetas, Česnakas - 2 skiltelės, Salieras - 2 vienetai, Paprika - 1 vienetas, žalieji žirneliai - 100 gramai, Alyvuogių aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Grietin.
Pirmiausia gilioje keptuvėje pakepinkite pjaustytą svogūną ir kapotas česnako skilteles. Tuomet dėkite nedideliais kubeliais pjaustytą kalakutieną (ją galima šiek tiek pabarstyti paukštienos prieskoniais) ir kepkite 4–5 minutes. Kai mėsa nebebus rožinė, suberkite pjaustytus salierus ir papriką. Viską pakepinkite dar bent 3 minutes, o tada berkite ryžius ir užpilkite sultiniu. Kai masė užvirs, keptuvės neuždenkite ir nuolat maišydami virkite apie 15 minučių. Jei pradės trūkti skysčio, galima įpilti šiek tiek vandens arba baltojo sauso vyno. Galiausiai suberkite žirnelius ir patiekalą ant ugnies palikite dar 10 minučių. Įmaišykite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais.