Ryžių ir varškės pudingas

Ingredientai: Ryžiai - 200 gramai, Pienas - 600 mililitrai, Varškė - 400 gramai, Sviestas - 50 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Cukrus - 100 gramai, Medus - 2 valgomieji šaukštai, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Vanduo - 400 mililitrai.

Ryžius užpilti vandeniu ir virti 5 min. Po to supilti pieną ir virti dar 15 minučių. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir sviestu. Baltymus išplakti atskirame dubenėlyje kartu su žiupsneliu druskos. Į trynius įmaišyti medų, vanilinį cukrų, varškę, ryžius (nusausintus) ir išplaktus baltymus. Gautą tešlą reiktų išplakti. Geriausia su mikseriu (apie 2-3 minutes). Supilstyti į kepimo formeles. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!