Saldžiarūgščiai marinuotos paprikos (be acto)

Ingredientai: paprikos - 1 kilogramas, Vanduo - 1 litras, Cukrus - 70 gramų, Druska - 35 gramai, Citrinų rūgštis - 0.75 arbatinio šaukštelio, Pipirų ir garstyčių grūdelių (arba kitų prieskonių) - 1 valgomasis šaukštas.

Paprikas gerai nuplaukite, išpjaukite sėklas ir kotelius. Paprikas 2 minutėms pamerkite į verdantį vandenį, tuomet nukoškite ir iškart perliekite šaltu vandeniu. Paprikoms šiek tiek atvėsus jas supjaustykite į 4-6 dalis. Paprikas sudėkite į iškaitintus stiklainius. Į stiklainius įdėkite norimų prieskonių, pavyzdžiui, pipirų ir garstyčių grūdelių, galima įdėti po kelias, stambiai pjaustytas česnako skilteles. Paruoškite marinatą. Vandenį sumaišykite su cukrumi, druska ir citrinų rūgštimi. Užvirinkite. Verdantį marinatą supilkite į stiklainius ant paprikų. Stiklainius užsukite, apverkite, šiltai apklokite ir palikite iki kol visiškai atvės, geriausiai pernakt. Tikras skanumėlis žiemai!

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.