Salotos „Kalėdų eglutė“
Ingredientai: Burokėliai - 2 vienetai, Stambi morka - 1 vienetas, Bulvės - 5 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Silkė - 2 vienetai, Kiaušinis - 1 vienetas.
Daržoves išvirkite ir nulupkite, sutarkuokite. Iš morkos išpjaukite žvaigždutę eglutei. Išimkite iš silkės ašakas, žuvį supjaustykite mažais gabaliukais. Sluoksniuokite salotas: bulvės, silkė, svogūnas, morka, burokėliai. Kiekvieną sluoksnį pertepkite majonezu. Salotų viršų aptepkite gausiau. Atskirai sutarkuokite virto kiaušinio trynį ir baltymą (galima ir ne po vieną), dėkite ant majonezo. Papuoškite krapais, spanguolėmis/granatų sėklomis ir kukurūzais, ant viršaus uždėkite žvaigždutę iš morkos.