Salotos „Kalėdų eglutė“

Ingredientai: Burokėliai - 2 vienetai, Stambi morka - 1 vienetas, Bulvės - 5 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Silkė - 2 vienetai, Kiaušinis - 1 vienetas.

Daržoves išvirkite ir nulupkite, sutarkuokite. Iš morkos išpjaukite žvaigždutę eglutei. Išimkite iš silkės ašakas, žuvį supjaustykite mažais gabaliukais. Sluoksniuokite salotas: bulvės, silkė, svogūnas, morka, burokėliai. Kiekvieną sluoksnį pertepkite majonezu. Salotų viršų aptepkite gausiau. Atskirai sutarkuokite virto kiaušinio trynį ir baltymą (galima ir ne po vieną), dėkite ant majonezo. Papuoškite krapais, spanguolėmis/granatų sėklomis ir kukurūzais, ant viršaus uždėkite žvaigždutę iš morkos.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.