Salotos „Pūkelis“

Ingredientai: Bulvės - 2 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Vištienos krūtinėlė - 200 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Sūris - 150 gramai, Pekino kopūstas - 250 gramai, Majonezas - 200 gramai.

Išvirkite kiaušinius ir bulves, atvėsinkite. Atskirkite trynius nuo baltymų. Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje ir smulkiai supjaustykite. Supjaustykite svogūną ir kopūstą. Salotinės dugną patepkite majonezu, sudėkite stambiai sutarkuotas bulves ir svogūnus (galima nuplikintus), pabarstykite druska, pipirais. Aptepkite majonezu. Sudėkite vištieną, tarkuotus baltymus ir sūrį, vėl aptepkite majonezu. Papuoškite tarkuotais tryniais ir pekino kopūstu. Leiskite šiek tiek pastovėti ir patiekite.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.