Salotos su žuvimi
Ingredientai: Ryžiai - 4 valgomieji šaukštai, Konservuota žuvis (aliejuje) - 1 skardinė, Obuolys - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Sviestas - 80 gramai, Majonezas - 200 gramai, Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas.
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite. Paruoškite padažą: į atskirą indą nupilkite aliejų nuo konservų, sumaišykite su puse majonezo, cukrumi ir citrinos sultimis. Baltymus supjaustykite plonomis riekutėmis, susmulkinkite svogūną, obuolį nulupkite ir sutarkuokite. Pertrinkite šakute žuvį. Sluoksniuokite salotas: smulkinti tryniai, pusė žuvies konservų, ryžiai, plonas majonezo sluoksnis, obuolys, žuvies konservai, sumaišyti su svogūnais, tarkuotas sviestas. Apipilkite majonezo padažu, papuoškite baltymais ir žalumynais, palaikykite šaldytuve 2 valandas ir patiekite.