Sausainiai „Pelėdos“

Ingredientai: Sviestas - 350 gramai, Cukrus - 1 stiklinė, Vanilinis cukrus - 2 arbatiniai šaukšteliai, Miltai - 3.5 stiklinės, Migdolai - 0.5 stiklinės, Šokoladiniai saldainukai/lašeliai - 1 stiklinė, Druska - 0.25 arbatinio šaukštelio.

Išplakite sviestą su cukrumi, suberkite vanilinį cukrų, miltus, druską, užmaišykite tešlą. Kai tešla pradės lipti į gumulą, pabarstykite stalą miltais, išverskite tešlą ir iškočiokite apie 1 cm storio lakštą. Stikline išpjaukite apskirtimus. Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite apskritimus, sudrėkinkite ir prilipinkite snapukus iš migdolų ir akytes iš šokoladinių lašelių. Papuošimus įspauskite. Kad akys būtų išraiškingesnės, patartina joms prilipinti mažus tešlos apskritimus, ir tada įspausti šokoladą. Peiliu galima išpjauti kojytes ir sparnelius (arba kojyčių vietoje tiesiog pabadyti šakute arba dantų krapštuku). Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 20-25 minutes.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.