Sausainiai su cinamonu (snickerdoodle)

Minkšti, purūs, karamelinio skonio cinamoniniai sausainiai su traškia cukraus plutele. Kviečiame skanauti dar šiltus su stikline pieno ar arbata.
Jums reikės:
Tešlai:
- 300 g miltų;
- 2 kiaušinių;
- 230 g kambario temperatūros sviesto;
- 200 g cukraus (geriau rudojo);
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 0,5 šaukštelio sodos;
- žiupsnelio druskos.
Apvoliojimui:
- 3 šaukštų cukraus (geriau rudojo);
- 1 šaukšto cinamono.
Gaminimas:
- Sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumu iki purios masės.
- Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Po truputį berkite miltų mišinį į sviesto masę ir maišykite, kol susidarys vientisa tešla.
- Atskirame dubenėlyje sumaišykite apvoliojimui skirtą cukrų ir cinamoną.
- Imkite po šaukštą tešlos ir formuokite rutuliukus.
- Rutuliukus apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
- Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarpus (kepdami jie plėsis ir įgaus sausainiams įprastą plokščią formą).
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 min., kol sausainių kraštai taps auksiniai, bet vidurys dar bus minkštas.
- Leiskite sausainiams atvėsti ant grotelių ir skanaukite.