Sausainiai su limonadu
Ingredientai: Sviestas - 30 gramai, Miltai - 2 stiklinės, Kiaušinis - 1 vienetas, cukraus - 5 valgomieji šaukštai, Grietinė - 3 valgomieji šaukštai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Šviesaus limonado („Sprite“, „7Up“ ar pan.) - 0.5 stiklinės.
Miltus persijokite, įsijokite kepimo miltelius, berkite cukrų, muškite kiaušinį, dėkite grietinės ir užminkykite tešlą, pilkite limonado ir dar perminkykite. Daug minkyti nereikia, nes sausainiai nebus purūs. Tešla neturėtų būti lipni. Jeigu limpa, tai berkite dar šiek tiek miltų. Tešlą storai iškočiokite, lakštas turi būti maždaug 3 pirštų storumo. Formelėmis ar stikline išspauskite sausainius. Kepimo indą užliekite tirpintu sviestu ir dėliokite sausainius. Kepdami jie plečiasi, tad dėliokite arti vienas kito - kepant kraštai sulips, bet vėliau sausainius atskirsite. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanu valgyti apsitepus uogiene ar džemu ir užsigeriant pienu.