Sausainiai su šokolado ir pistacijų gabaliukais

Ingredientai: Miltai - 400 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Sviestas - 225 gramai, Rudasis cukrus - 170 gramai, Smulkus cukrus - 200 gramai, Kiaušiniai - 3 valgomieji šaukštai, Šokoladas - 350 gramai, Pistacijos - 80 gramai.

Susmulkinkite šokoladą ir pistacijų riešutus nedideliais gabalėliais. Galima tai atlikti peiliu. Šokolado gabalėliai neturėtų būti per smulkūs. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite rudąjį ir paprastą smulkų cukrų. Viską išmaišykite elektriniu maišikliu, kol tešla taps puri. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišant masę. Ji turi būti vientisa. Atskirai į kitą dubenį persijokite miltus, įberkite druskos ir įmaišykite kepimo miltelių. Šį mišinį suberkite ant sviesto, kiaušinių bei cukraus masės. Viską gerai išsukite. Tuomet suberkite riešutus ir šokoladą bei labai atsargiai išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos dėkite suformuotus sausainiukus (kepant sausainiai kils ir plėsis į kraštus, todėl palikite pakankamai didelius tarpus, kad jie nesuliptų). Kad lengviau būtų juos formuoti, galima tešlą apie 15 min. palaikyti šaldytuve - tada tešla ne taip lips prie rankų. Sausainius kepkite orkaitėje apie 10-15 min., kol paruduos kraštai. Iškepę sausainiai turi būti minkšti, o ne kieti ir traškūs, todėl atsargiai, jų neperkepinkite

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.