Sausainiai su sūriu

Ingredientai: Sluoksniuota tešla - 500 gramai, Sūris - 100 gramai, Sezamai - 2 valgomieji šaukštai, Kiaušinis - 1 vienetas, Miltai - 1 valgomasis šaukštas.

Padalinkite tešlą į dvi dalis. Pabarstykite stalą miltais, iškočiokite du vienodo dydžio ir storio lakštus. Stambiai sutarkuokite sūrį, pabarstykite juo vieną tešlos lakštą, pridenkite antru ir užspauskite kraštus. Pakočiokite, supjaustykite juostelėmis ir susukite. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite sausainius, palikdami 2 cm tarpus, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai pagels. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, aptepkite tryniu ir pabarstykite sezamais.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.