Sausainiai su sūriu ir rozmariniais

Sūrio sausainiai su rozmarinais - tobulas užkandis prie vyno, sriubos ar salotų. Šie sausainiai trapūs, kvapnūs ir tirpsta burnoje.
Jei nemėgstate rozmarinų, jų galite nedėti arba juos pakeisti kitomis prieskoninėmis žolelėmis, smulkiai supjaustytais saulėje džiovintais pomidorais, sezamų sėklomis.
Jums reikės:
- 150 g kvietinių miltų;
- 100 g šalto sviesto;
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio;
- 1 kiaušinio trynio;
- 0,5 šaukštelio džiovinto rozmarino;
- pagal skonį druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Dubenyje sumaišykite miltus, druską, pipirus, rozmariną ir kietajį sūrį.
- Sudėkite kubeliais supjaustytą, šaltą sviestą ir sutrinkite pirštais, kol susidarys trupiniai.
- Įmuškite trynį ir užmaišykite tešlą. Jeigu tešla nesukimba, įpilkite 1 - 2 šaukštus šalto vandens.
- Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent 30 min.
- Iškočiokite tešlą iki apie 5 mm storio ir išspauskite sausainius norima formele (galima ir supjaustyti juostelėmis, kvadratėliais ar rombais).
- Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol taps auksinės spalvos.