7 šildantys prieskoniai

Šaltą dieną norisi sotesnio ir karštesnio maisto. Tinkamai parinkti prieskoniai ne tik pagardins mūsų patiekalus, bet ir pagerins kraujotaką, padės kūnui sušilti, apasaugos nuo šaltuoju metų laiku siaučiančių virusų ir bakterijų.
- Juodieji pipirai. Šis paprastas prieskonis turi antiseptinių savybių ir veikia kaip antioksidantas. Juodieji pipirai stimuliuoja, gerina kraujotaką.
- Kajeno pipirai. Aitrūs kajeno pipirai pagreitina medžiagų apykaitą, gerina virškinimą, energizuoja, tad padeda kūnui greičiau sušilti. Jie taip pat veikia antimikrobiškai.
- Kardamonas. Tradicinėje medicinoje kardamonas naudojamas palengvinti atsikosėjimui. Jis apsaugo nuo viršutinių kvėpavimo takų, o peršalus padeda greičiau pasveikti.
- Cinamonas. Ajurveda moko, kad cinamonas yra naudingas sergant bet kokia liga, jis ypač efektyviai gerina virškinimą, sušildo kūną, galūnes.
- Česnakas. Česnakas žinomas dėl imunitetą stiprinančių savybių. Ši prieskoninė daržovė taip pat gerina kraujotaką, saugo nuo kraujagyslių užsikimšimo, krešulių susidarymo.
- Imbieras. Tai vienas iš stipriausių natūralių antiseptikų ir antioksidantų. Jis gerina kraujotaką, šildo, atpalaiduoja raumenis, yra ypač naudingas peršalus, susirgus gripu.
- Krienai. Šiame prieskonyje labai daug vitamino C, jis taip pat suaktyvina skrandžio darbą, padeda greičiau suvirškinti ir įsisąvinti riebų maistą. Krienai sumažina gleivinių paburkimą, tad jų verta valgyti peršalus, sergant sloga.