7 šildantys prieskoniai

Įvairūs šildantys prieskoniai Evgeny Karandaev | Shutterstock.com

Šaltą dieną norisi sotesnio ir karštesnio maisto. Tinkamai parinkti prieskoniai ne tik pagardins mūsų patiekalus, bet ir pagerins kraujotaką, padės kūnui sušilti, apasaugos nuo šaltuoju metų laiku siaučiančių virusų ir bakterijų.

  • Juodieji pipirai. Šis paprastas prieskonis turi antiseptinių savybių ir veikia kaip antioksidantas. Juodieji pipirai stimuliuoja, gerina kraujotaką.
  • Kajeno pipirai. Aitrūs kajeno pipirai pagreitina medžiagų apykaitą, gerina virškinimą, energizuoja, tad padeda kūnui greičiau sušilti. Jie taip pat veikia antimikrobiškai.
  • Kardamonas. Tradicinėje medicinoje kardamonas naudojamas palengvinti atsikosėjimui. Jis apsaugo nuo viršutinių kvėpavimo takų, o peršalus padeda greičiau pasveikti.
  • Cinamonas. Ajurveda moko, kad cinamonas yra naudingas sergant bet kokia liga, jis ypač efektyviai gerina virškinimą, sušildo kūną, galūnes.
  • Česnakas. Česnakas žinomas dėl imunitetą stiprinančių savybių. Ši prieskoninė daržovė taip pat gerina kraujotaką, saugo nuo kraujagyslių užsikimšimo, krešulių susidarymo.
  • Imbieras. Tai vienas iš stipriausių natūralių antiseptikų ir antioksidantų. Jis gerina kraujotaką, šildo, atpalaiduoja raumenis, yra ypač naudingas peršalus, susirgus gripu.
  • Krienai. Šiame prieskonyje labai daug vitamino C, jis taip pat suaktyvina skrandžio darbą, padeda greičiau suvirškinti ir įsisąvinti riebų maistą. Krienai sumažina gleivinių paburkimą, tad jų verta valgyti peršalus, sergant sloga.

Susiję straipsniai

Arbata - prieskonis kepiniams, ryžiams, sriuboms

Ar žinojote, kad arbatą galima panaudoti gaminant įvairius patiekalus?

25 naudingos virtuvės gudrybės, kurias verta žinoti

Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių.

Kava - puikus prieskonis kepiniams, troškiniams, padažams

Kava gali puikiai papildyti patiekalų skonį - šlakelis kavos suteikia sodrumo riebiems mėsos troškiniams, sustiprina padažų ir desertų skonį.