Smaragdinė silkės užkandėlė
Ingredientai: Sūdyta silkė - 1 vienetas, Vidutinio dydžio bulvės - 2 vienetai, Virti kiaušiniai - 3 vienetai, Varškė - 100 gramai, Krapai - 1 pundelis, Spanguolės - 1 saujelė, Pipirai - 1 žiupsnelis.
Silkę gerai išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Virtas bulves ir kiaušinius sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite juos su silkės gabaliukais, įberkite maltų pipirų (pagal skonį) ir įdėkite varškės (varškės kiekis nurodytas apytikslis. Jos reikia tiek, kad gautųsi pakankamai tiršta masė). Visą mišinį palaikykite šaldytuve 20 minučių. Kai masė sušals, ištraukite iš šaldytuvo ir rankomis suformuokite rutuliukus (kiek didesnius nei graikinis riešutas). Giliame indelyje susmulkinkite krapus ir pagamintus rutuliukus gerai juose apvoliokite (nuolatos prispausdami pirštais, kad krapai nenubyrėtų). Rutuliukus papuoškite spanguolėmis.