Šokoladinės rožės
Ingredientai: Šokoladas - 100 gramai, Gliukozės, klevų arba kukurūzų sirupas - 30 gramai.
Vandens vonelėje ištirpinkite 100 gramų šokolado, įpilkite 30 ml gliukozės sirupo ir gerai išmaišykite, kad gautųsi tiršta masė. Šokolado masę ne itin storu sluoksniu užtepkite ant folijos ir palikite pastovėti šaldytuve 12 valandų. Kai šokolado tešla sustings, nuimkite ją nuo folijos, atsilaužkite nedidelį gabaliuką, pašildykite rankose, kad tešla šiek tiek suminkštėtų ir tuomet iškočiokite. Iš gauto tešlos blyno išpjaukite nedidelius apskritimus. Vienai rožytei jums prireiks maždaug 13 apskritimų. Pirmąjį apskritimą susukite į vamzdelį (cilindrą) - tai bus rožytės pagrindas. Antrąjį skrituliuką apvyniokite aplink vamzdelį, viršuje palikdami šiek tiek vietos (neprilipindami prie pirmojo sluoksnio), o apačioje pirštais prilipndami prie pagrindo. Trečiąjį skrituliuką reikia klijuoti prie antrojo kraštelio (kaip parodyta nuotraukoje nr2), ketvirtąjį - prie trečiojo ir t.t. Kiekvieno naujo lapelio viršūnėles šiek tiek atlenkite (kaip parodyta nuotraukoje nr2). Kai rožytė bus iki galo pagaminta, padėkite ją kuriam laikui į šaldytuvą, kad šokoladas užstingtų.