Šokoladiniai lietiniai blynai

Šokoladiniai lietiniai blynai Tetiana Shumbasova | Shutterstock.com

Labai skanūs ir kvapnūs šokoladiniai lietiniai, kurie kiekvienus pusryčius tikrai pavers šventiniais. Šiuos lietinius ypač tinka tiekti su įvairiomis uogomis.

Jums reikės:

  • 150 g miltų;
  • 500 ml pieno;
  • 2 šaukštų (arba pagal skonį) cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 50 g sviesto;
  • 100 g šokolado (pieniško arba juodojo);
  • 1 šaukšto karčios kakavos;
  • žiupsnelio druskos;
  • šlakelio aliejaus kepimui. 

Gaminimas:

  1. Ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Palikite kiek pravėsti. 
  2. Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi ir druska. 
  3. Kiaušinius išplakite su pienu, sumaišykite su miltų mišiniu ir užmaišykite vienalytę tešlą. 
  4. Supilkite sviestą ir šokoladą, išmaišykite, palikite pastovėti apie 30 min. 
  5. Kepkite kaip įprastus lietinius, t.y. įkaitintoje, riebalais pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių. 

Susiję straipsniai

Karališki lietiniai su pienu ir grietinėle

Tikras skanumėlis, kuris net ir kasdienius pusryčius pavers mažyte švente!

Žali špinatų lietiniai blynai

Šiuos lietinius labai tinka patiekti su grietine, jogurtu be priedų, kreminiu sūriu, sūdyta ar rūkyta lašiša.

Mielinės tešlos lietiniai

Kepdami šiuos lietinius užtruksite ilgiau, nei paprastus, tačiau tikrai verta! Pavyksta kvapnūs, sotūs, korėti ir ypač skanūs blynai.