Šokoladiniai lietiniai blynai
Tetiana Shumbasova | Shutterstock.com
Labai skanūs ir kvapnūs šokoladiniai lietiniai, kurie kiekvienus pusryčius tikrai pavers šventiniais. Šiuos lietinius ypač tinka tiekti su įvairiomis uogomis.
Jums reikės:
- 150 g miltų;
- 500 ml pieno;
- 2 šaukštų (arba pagal skonį) cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 50 g sviesto;
- 100 g šokolado (pieniško arba juodojo);
- 1 šaukšto karčios kakavos;
- žiupsnelio druskos;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Palikite kiek pravėsti.
- Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi ir druska.
- Kiaušinius išplakite su pienu, sumaišykite su miltų mišiniu ir užmaišykite vienalytę tešlą.
- Supilkite sviestą ir šokoladą, išmaišykite, palikite pastovėti apie 30 min.
- Kepkite kaip įprastus lietinius, t.y. įkaitintoje, riebalais pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių.