Šokoladiniai sausainukai

Ingredientai: Miltai - 130 gramai, Cukraus pudra - 150 gramai, Kakavos milteliai - 25 gramai, Druska - 0.25 arbatinio šaukštelio, Kepimo milteliai/soda - 1 arbatinis šaukštelis, Sviestas - 130 gramai, Kiaušinių tryniai - 2 vienetai, Tirpi kava - 1 arbatini.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sumaišykie dubenyje miltus, kakavą, cukrų ir kepimo miltelius, atskirai - išplakite plaktuvu minkštą sviestą, tada trynius, kavą ir vanilės ekstraktą. Sumaišykite abu mišinius. Iš tešlos formuokite 3-4 cm dydžio rutuliukus, suspauskite juos į blynelius, apvoliokite riešutuose ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiekvieno blynelio vidurį įspauskite pirštu, padarydami duobutę, ir kepkite apie 15 minučių. Praėjus 5-7 minutėms, ištraukite, vėl įspauskite ir kepkite likusį laiką. Į kiekvieno sausainuko vidurį įdėkite šokoladinės masės ir įkiškite į šaldytuvą, kad atvėstų. Skanaus!

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.