Šokoladinis pyragas su bananų įdaru

Ingredientai: Miltai - 2 stiklinės, Kakavos milteliai - 1 stiklinė, Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Druska - 1 žiupsnelis, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Sviestas - 80 gramai, Cukrus - 1 stiklinė, Kiaušiniai - 2 vienetai, Bananai - 3 vienetai,.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite miltais arba džiūvėsėliais. Iš kakavos ir kepimo miltelių, miltų, sodos ir druskos paruoškite sausą mišinį. Bananus sutrinkite su cukrumi. Įpilkite truputį vandens, kad neprisviltų, ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Sausų produktų mišinį sumaišykite su ištirpintu sviestu, plaktais kiaušiniais, pasukomis. Įmaišykite sutrupintą šokoladą. Dalį tešlos supilkite į kepimo formą, ant viršaus užpilkite bananų tyrę, tada - likusią tešlą. Bananų tyrę stenkitės pilti centre, nuo kraštų paliekant po 2,5 cm. Kepkite apie 40 min (pusvalandį - pridengę pyrago viršų folija, o likusias 10 min. - be jos).

Susiję straipsniai

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.

Trapūs sausainiai „Raganų pirštai“

Šiurpiai atrodantys, tačiau tikrai lengvai pagaminami sausainiai „Raganų pirštai“ tiks Helovynui ar teminiam šiurpiam vakarėliui.