Šokoladinis pyragas su bananų įdaru
Ingredientai: Miltai - 2 stiklinės, Kakavos milteliai - 1 stiklinė, Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Druska - 1 žiupsnelis, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Sviestas - 80 gramai, Cukrus - 1 stiklinė, Kiaušiniai - 2 vienetai, Bananai - 3 vienetai,.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite miltais arba džiūvėsėliais. Iš kakavos ir kepimo miltelių, miltų, sodos ir druskos paruoškite sausą mišinį. Bananus sutrinkite su cukrumi. Įpilkite truputį vandens, kad neprisviltų, ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Sausų produktų mišinį sumaišykite su ištirpintu sviestu, plaktais kiaušiniais, pasukomis. Įmaišykite sutrupintą šokoladą. Dalį tešlos supilkite į kepimo formą, ant viršaus užpilkite bananų tyrę, tada - likusią tešlą. Bananų tyrę stenkitės pilti centre, nuo kraštų paliekant po 2,5 cm. Kepkite apie 40 min (pusvalandį - pridengę pyrago viršų folija, o likusias 10 min. - be jos).