Šokoladinis pyragas su kedrų riešutais ir kriaušėmis
Ingredientai: Sviestas - 150 gramai, Cukrus - 100 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 150 gramai, Kakava - 2 valgomieji šaukštai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Kriaušės - 6 vienetai, Kedrų riešutai - 120 gramai.
Kambario temperatūros sviestą (truputį pasilikite formai patepti) iki purumo ištrinkite su cukrumi, tuomet įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Dalimis, kaskart perplakant įsijokite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Viską perplakite iki vienalytės konsistencijos. Į tešlą įmaišykite riešutus, nuluptas ir kubeliais supjaustytas kriaušes. Tešlą sudėkite į sviestu pateptą formą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Iškeptą pyragą galima glazūruoti šokoladu arba apiberti cukraus pudra. Skanus ir kvapnus pyragas!