Šokoladinis pyragas

Ingredientai: Sausainiai - 200 gramai, Sviestas - 100 gramai, Kakava - 2 valgomieji šaukštai, Maskarponės sūris - 200 gramai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 250 gramai, Šokoladas - 250 gramai, Kavos likeris - 3 valgomieji šaukštai, Cukraus pudra - 2 valgomieji.

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Sausainius labai gerai sutrupinam, sumaišom su kakava ir tirpintu sviestu. Sudedam į 23 cm torto formą. Šokoladą ištirpiname vandens vonelėje. Išplakame grietinėlę. Sūrį išplakame su likeriu ir cukrumi. Galiausiai į sūrio masę sudedame šokoladą ir plaktą grietinėlę ir labai lengvai išmaišome. Masę dedame ant sausainių, o pyragą grūdame kuo toliau nuo akių 4val. į šaldytuvą, ir bandome pamiršti, kad jį gaminome . Prieš patiekdami apibarstome kakava.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.