Šokoladinis pyragas

Ingredientai: Sausainiai - 200 gramai, Sviestas - 100 gramai, Kakava - 2 valgomieji šaukštai, Maskarponės sūris - 200 gramai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 250 gramai, Šokoladas - 250 gramai, Kavos likeris - 3 valgomieji šaukštai, Cukraus pudra - 2 valgomieji.

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Sausainius labai gerai sutrupinam, sumaišom su kakava ir tirpintu sviestu. Sudedam į 23 cm torto formą. Šokoladą ištirpiname vandens vonelėje. Išplakame grietinėlę. Sūrį išplakame su likeriu ir cukrumi. Galiausiai į sūrio masę sudedame šokoladą ir plaktą grietinėlę ir labai lengvai išmaišome. Masę dedame ant sausainių, o pyragą grūdame kuo toliau nuo akių 4val. į šaldytuvą, ir bandome pamiršti, kad jį gaminome . Prieš patiekdami apibarstome kakava.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.