Šokoladinis tortas su bananais
Ingredientai: Cukrus - 1 stiklinė, Kiaušiniai - 2 vienetai, Grietinė - 200 gramai, Miltai - 2 stiklinės, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Riešutai - 0.5 stiklinės, Sviestas - 200 gramai, Tirštintas pienas - 1 skardinė, Bananai - 2 vienetai, Kakava - 1 valg.
Sumaišykite sodą ir grietinę. Kiaušinius išsukite su cukrumi, sudėkite grietinę, išmaišykite. Suberkite miltus. Jei grietinė labai tiršta, miltų dėkite šiek tiek mažiau, negu nurodyta. Subarkite riešutus ir kakavą, išmaišykite. Ištepkite gilią kepimo formą riebalais, pabarstykite manais ir sukrėskite paruoštą masę. Kepkite 200-220 laipsnių temperatūros orkaitėje 35-40 minučių. Atvėsinkite ir perpjaukite išilgai į dvi dalis taip, kad apatinė dalis būtų storesnė. Viršutinę dalį supjaustykite mažais gabalėliais. Išplakite 200 g sviesto su tirštintu pienu, įberkite truputį kakavos. Kremas turi būti tirštas. Aptepkite pyrago pagrindą kremu, išdėliokite ant jo riekelėmis pjaustytus bananus, pyrago gabaliukus sumaišykite su likusiu kremu ir dėkite ant viršaus. Ištirpinkite šokoladą, šiek tiek atvėsinkite, kad nebūtų karštas, aptepkite pyragą, pabarstykite riešutais ir padėkite į šaldytuvą sustingti.