Šokoladinis tortas
Ingredientai: Kokosų drožlės - 1 stiklinė, Riešutai (migdolai arba lazdyno) - 0.5 stiklinės, Kiaušinio baltymas - 1 vienetas, Sviestas - 80 gramai, Šokoladas (70% kakavos) - 300 gramai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 500 mililitrai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Uo.
Kokosų drožles, riešutus, kiaušinio baltymą ir lydytą sviestą pertrinkite maisto smulkintuve iki kos susidarys vienalytė trupinių masė. Šia mase išklokite tortinę taip, kad padengtų visą dugną ir susiformuotų maždaug 2cm aukščio sienelės šonuose. Grietinėlę kaitinkite beveik iki virimo. Ja užpilkite patrupintą šokoladą ir maištykite iki kol šokoladas ištirps. Paplakite kiaušinių trynius ir juos įmaišykite į šokolado masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir jas atsargiai, po šaukštą įmaišykite į masę. Šokoladinę masę supilkite ant torto pagrindo. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Orkaitę išjunkite, atverkite jos dureles ir joje laikykite tortą iki kol jis visiškai atvės. Pabarstytkite tarkuotu šokoladu. Tiekite su plakta grietinėle ir uogomis.