Šokoladinis vyšnių pyragas

Ingredientai: Medus - 2 valgomieji šaukštai, Cukrus - 100 gramai, Aliejus - 5 valgomieji šaukštai, Kvietiniai miltai - 400 gramai, Kakava - 1 valgomasis šaukštas, Imbieras, maltas - 2 arbatiniai šaukšteliai, Soda - 1.5 arbatinio šaukštelio, Druska - 1 žiup.

250 ml vandens pašildykite ir jame ištirpinkite medų, įmaišykite cukrų, įpilkite aliejaus ir ištirpintą šokoladą. Įberkite šiek tiek druskos ir viską gerai išmaišykite. Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, imbierą ir sodą. Abu mišinius sumaišykite. Sukapokite riešutus (kokius norite) ir kartu su vyšniomis dėkite į tešlą. Tešlą sudedame į kepimo formą, išklotą folija. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Skanaus :)

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.