Sorų ir moliūgų košė

Kvapni ir labai skani košė, kuri tiks net ir patiems mažiausiems.
Jeigu košę ruošiate kūdikiui, į ją nedėkite druskos. Per pirmuosius 12 gyvenimo mėnesių kūdikių inkstai dar negali apdoroti per didelio druskos kiekio, todėl tėvai turi būti atidūs ir stebėti, kiek druskos mažylis gauna.
Plačiau skaitykite:
Jums reikės:
- 1 stiklinės sorų kruopų;
- 500 ml pieno;
- 100 ml vandens;
- 500 g moliūgo;
- žiupsnelio druskos;
- sviesto patiekimui.
Patarimas: košę galite papildomai pagardinti cinamonu ar kitais prieskoniais, patiekti su trupučiu medaus.
Gaminimas:
- Soras labai gerai nuplaukite, nuluptą moliūgą be sėklų supjaustykite gabaliukais.
- Į puodą pilkite vandenį ir pieną, pakaitinkite, bet neužvirinkite.
- Sudėkite moliūgą į karštą pieną, pagardinkite druska ir užvirinkite, tada sudėkite kruopas.
- Virkite ant labai silpnos ugnies apie 30-40 min.
- Košei sutirštėjus, puodą vertėtų nukelti nuo ugnies ir dar 15-20 min. palaikyti uždengtą, kad košė išbrinktų.
- Košę patiekite su sviestu.