Sotus pyragas su vištiena ir bulvėmis (2)

Labai skanus ir sotus vištienos pyragas su bulvėmis. Skaniausias šiltas, su sultiniu ar šaukštu grietinės. Tačiau tikrai puikus ir atvėsęs.
Jums reikės:
Tešlai:
- 3 stklinių miltų;
- 1 stiklinės kefyro;
- 200 g sviesto (truputį pasilikite formai patepti);
- 1 šaukštelio sodos;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 2 vištienos filė;
- 1 kiaušinio;
- 100 ml riebios grietinėlės;
- 3 bulvių;
- 1 svogūno;
- 1 morkos;
- 2 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Pyragui aptepti:
- 1 kiaušinio.
Patarimas: įdarui galima naudoti ir kitus produktus, įvairias troškintas daržoves, vištieną galima maišyti su ryžiais.
Gaminimas:
- Tešlos paruošimas. Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir soda, tuomet supilkite ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą (galima pakeisti margarinu), kefyrą.
- Suminkykite minkštą, elastingą tešlą.
- Ją įsukite į maistinę plėvelę ar sudėkite į maišiuką ir apie valandą palaikykite šaldytuve.
- Pašaldytą tešlą padalinkite į dvi dalis, viena jų turėtų būti truputį didesnė.
- Iš didesnės dalies iškočiokite stačiakampį ar apskritimą, jį įklokite į riebalais pateptą formą.
- Mažesnę tešlos dalį taip pat iškočiokite ir atidėkite, kol ruošite įdarą.
- Įdaro paruošimas. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais ir apkepkite aliejuje iki kol lengvai pagels, pridėkite tarkuotą ar nedideliais kubeliais supjaustytą morką ir dar šiek tiek patroškinkite, troškinimo pabaigoje pridėkite smulkinto česnako.
- Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais, vištieną taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais. Viską sumaišykite su keptais svogūnais ir morkomis, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais.
- Įdarą sumaišykite su plakiniu iš kiaušinio ir grietinėlės.
- Pyrago formavimas ir kepimas. Įdarą sudėkite į kepimo formą, išklotą pirmuoju tešlos lakštu.
- Antruoju tešlos lakštu uždenkite įdarą, kraštelius supinkite kasele ar tiesiog tvirtai suspauskite pirštais.
- Pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu, galima apibarstyti sezamo sėklomis ar žolelėmis.
- Paruoštą pyragą kepkite iki 200-220°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Iškeptą pyragą uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite subręsti apie 15 min.
vistiena viduje buvo zalia