Sotus pyragas su voveraitėmis
Ingredientai: Miltai - 230 gramai, Sviestas - 130 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Grietinė - 1 valgomasis šaukštas, Druska - 1 žiupsnelis, Voveraitės - 250 gramai, Bulvės - 150 gramai, Faršas - 150 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Žalumynai - 1 saujelė, Drus.
Tešla. Į indelį įsijokite apie 180 g miltų, sumaišykite juos su druska, sudėkite kubeliais pjaustytą, šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų iki kol susidarys smulkūs trupiniai. Į trupinius įmaišykite su grietine paplaktą kiaušinį ir minkykite tešlą. Po truputį pridėkite likusius miltus, tešla turi būti elastinga, panaši į plasteliną. Visų miltų gali ir neprireikti, tikslus miltų kiekis labai priklauso nuo pačių miltų, kiaušino dydžio ir pan., būtent todėl nereikia iš karto berti visų miltų. Tešlą trumpai suminkykite, suformuokite rutulį, jį įvyniokite į maistinę plėvelę ar įdėkite į maišiuką ir valadai padėkite į šaldytuvą. Įdaras. Bulves išvirkite ir iš jas sutrinkite, nereikia trinti iki vienalytės košės, tegul lieka smulkių gabaliukų. Galite netrinti, o tiesiog smulkiai supjaustyti. Grybus pavalykite, pasmulkinkite ir trumpai apvirkite. Jeigu neturite voveraičių, tai tiks ir pievagrybiai. Svogūną supjausykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje iki auksinės spalvos, tuomet sudėkite faršą, apkepinkite, patrinkite šakute, pagardinkite druska, pipirais. Faršą galima pakeisti trupučiu rukytos šoninės. Buves, grybus, kepintą faršą su svogūnu, smulkintus žalumynus sumaišykite. Užpilas. Išplakite kiauišinius, grietinę, tarkuotą sūrį, gardinkite druska, pipirais. Pyrago gaminimas. Tešlą iškočiokite ir įklokite į formą atsegamais kraštais, suformuokite aukštus bortelius. Sudėkite įdarą, užpilkite užpilu. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Labai sotus pyragas, kurį skaniausia ragauti dar karštą, tačiau gardus ir atvėsęs.