Spagečiai su tunu ir pomidorais

Spagečiai (ar kiti makaronai) su tunu ir pomidorais - itin paprastas, skanus ir pigus patiekalas.
Jums reikės:
- 250 g spagečių (galima naudoti ir kitus makaronus);
- 1 mažos skardinės tuno (aliejuje arba savo sultyse);
- 2 - 3 didesnių pomidorų arba 1 skardinės konservuotų pomidorų;
- 2 - 3 skiltelių česnako;
- 1 šaukšto balzamiko acto (nebūtina, bet pagerina skonį);
- šlakelio aliejaus;
- pagal skonį druskos, pipirų, šviežio arba džiovinto baziliko.
Gaminimas:
- Išvirkite spagečius: užvirkite didelį puodą su pasūdytu vandeniu. Kai vanduo užvirs, suberkite spagečius ir virkite pagal instrukcijas ant pakuotės, kol jie bus al dente (apie 8 - 10 min.). Kai spagečiai išvirs, nukoškite juos, tačiau palikite šiek tiek vandens, kad galėtumėte vėliau praskiesti padažą.
- Kol spagečiai verda, paruoškite padažą. Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkintą česnaką. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 1 -2 min., kol pasklis malonus aromatas.
- Į keptuvę sudėkite supjaustytus pomidorus (arba skardinę konservuotų pomidorų) ir maišydami
- troškinkite apie 5 - 7 min., kol pomidorai suminkštės ir padažas pradės tirštėti.
- Nuo tuno nupilkite aliejų ar skystį ir sudėkite į keptuvę su pomidorais. Išmaišykite ir palikite troškintis dar 2 - 3 min.
- Į padažą įpilkite balzamiko acto (jei naudojate), druskos, pipirų pagal skonį ir šiek tiek šviežių arba džiovintų bazilikų lapelių.
- Jei reikia, praskieskite padažą vandeniu nuo spagečių virimo.
- Virtus spagečius sumaišykite su padažu ir tiekite.