Spagečiai su vištiena ir pievagrybiais

Spagečiai su vištiena ir pievagrybiais - labai skanus, nebrangus, sotus ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei.
2 - 3 porcijoms Jums reikės:
- 250 g spagečių (nevirtų);
- 300 g vištienos krūtinėlės;
- 200 g pievagrybių;
- 1 mažo svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 200 ml grietinėlės;
- 50 g kietojo sūrio;
- šlakelio aliejaus;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- patiekimui petražolių, trupučio sūrio.
Patarimas: į vištienos ir pievagrybių padažą pačioje gaminimo pabaigoje galima įmaišyti porą saujų špinatų.
Gaminimas:
- Išvirkite spagečius pasūdytame vandenyje pagal pakuotės instrukcijas. Nukoškite, palikdami šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai (apie 100 ml).
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite nedideliais gabaliukais pjaustytą vištieną, pagardinkite druska ir pipirais, pamaišydami kepkite iki kol apkeps (apie 5 - 7 min.). Atidėkite.
- Į tą pačią keptuvę, jeigu reikia įpilkite dar truputį aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, kepkite iki kol bus auskinės spalvos, ~ 2 - 3 min. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar ~ 0,5 min.
- Į keptuvę dėkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite iki kol iš jų išsiskirs ir nugaruos skystis, ~ 5 min.
- Į keptuvę grąžinkite vištieną, supilkite grietinėlę. Maišykite, kol užvirs. Jeigu reikia, įpilkite šlakelį vandens nuo makaronų.
- Suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite. Pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
- Į padažą sudėkite spagečius. Gerai išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.
- Patiekite su šviežiomis petražolėmis ir dar trupučiu tarkuoto sūrio.