Sriuba su perlinėmis kruopomis

Ingredientai: Bulvės - 350 gramai, Perlinės kruopos - 2 valgomieji šaukštai, Svogūnas - 1 vienetas.

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu arba paprastu vandeniu, užvirinkite. Sudėkite bulves ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje. Petražoles nuplaukite ir susmulkinkite. Sudėkite svogūną ir petražoles į puodą, vėl užvirinkite ir nukaiskite, išpilstykite į lėkštes ir patiekite.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.