Sriuba su perlinėmis kruopomis

Ingredientai: Bulvės - 350 gramai, Perlinės kruopos - 2 valgomieji šaukštai, Svogūnas - 1 vienetas.

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu arba paprastu vandeniu, užvirinkite. Sudėkite bulves ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje. Petražoles nuplaukite ir susmulkinkite. Sudėkite svogūną ir petražoles į puodą, vėl užvirinkite ir nukaiskite, išpilstykite į lėkštes ir patiekite.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.