Sriuba su raugintais agurkais
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-05-27
Arkadiusz Fajer | Shutterstock.com
Raugintų agurkų sriuba - daugelio mėgstama ir puikiai pažįstama.
Jums reikės:
- 1 l sultinio (vištienos, jautienos arba daržovių. Jeigu verdate mėsos ar paukštienos sultinį, mėsą galite nuimti nuo kaulų, pasmulkinti ir grąžinti į sriubos puodą, kad sriuba būtų sotesnė);
- 2 - 3 raugintų agurkų;
- 2 – 3 bulvių;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 1 – 2 skiltelių česnako;
- 1 šaukšto sviesto arba aliejaus;
- 1 – 2 šaukštų agurkų rasalo (jei norisi daugiau rūgštumo);
- pagal skonį druskos, pipirų, lauro lapų
- kelių šakelių krapų ar petražolių.
Gaminimas:
- Puode įkaitinkite truputį sviesto ar aliejaus.
- Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką, kepimo gale pridėkite smulkiai supjausytą česnaką ir dar minutėlę pakepkite.
- Supilkite sultinį, sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapą ir pipirus.
- Virkite apie 10 minučių, kol bulvės pradės minkštėti.
- Įdėkite tarkuotus ar pjaustytus agurkus. Jeigu norite daugiau rūgštumo, įpilkite kelis raukštus rasalo.
- Virkite dar 10–15 min., kol viskas suminkštės ir skoniai susijungs.
- Jeigu reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
- Prieš patiekdami įberkite šviežių krapų ar petražolių.







